Odprto od ponedeljka do sobote 10:00 - 19:00
 

rabljeno - Steam Deck 256GB ročna igralna konzola

(0 ocen)
Zaloga: Na zalogi

Zadnji kos na zalogi v trgovini. Nakup je možen kadarkoli v delovnem času trgovine tudi brez najave.
489,00€
Cena: 489,00€
Express dostava!Vsa naročila za izdelke na zalogi oddana do 17.00 ure pošljemo še isti dan.
Možnosti plačila?Z gotovino ob prevzemu, z nakazilom na račun in s plačilnimi karticami (provizija).

Kaj je Steam Deck?

Steam Deck je gaming računalnik, ki je namenjen držanju v roki. Ustvarilo ga je podjetje Valve, ki stoji za priljubljenimi računalniškimi igrami kot so Half-Life, Portal, Counter-Strike, Left 4 Dead, Dota 2, Artifact in Team Fortress 2. Prav toliko je poznano po platformi Steam, ki je zaživela leta 2003 in imela leta 2018 že več kot 150 milijonov uporabnikov. Napravo Steam Deck so napovedali julija 2021, ko smo vedeli le to, da bo šlo za hibridno igralno konzolo podobno Nintendu Switch. Podpirala naj bi igranje Windows iger in nekaj drugih specifikacij. Zdaj imamo vse informacije.


»Stranke bodo imele tri dni (72 ur) časa za opravljen nakup po prejemu sporočila. Po tem času bo njihova rezervacija prešla v roke naslednji stranki v čakalni vrsti. Prve naprave bodo h kupcem pričele prihajati z 28. februarjem in potem v tedenskih intervalih,« so povedali v izjavi za javnost pri podjetju Valve. Rezervacijo je bilo možno opraviti z depozitom petih dolarjev.


Steam Deck je mešanica prej omenjenega Nintenda Switch in gaming računalnika, ki jo je možno držati v rokah. Čeprav je videti le kot konzola za držanje ima vse možnosti priklopa na računalnik, kontrole, računalniško miško in tipkovnico. Poleg tega je možnos naložiti tudi operacijski sistem Windows, ki tako prekrije osnovni sistem Linux. Še vedno pa ima Steam Deck kar nekaj unikatnih lastnosti, ki pomenijo, da ne gre le za konzolo. A še pred tem njegove specifikacije.


Specifikacije Steam Decka in baterija

Operacijski sistem – SteamOS 3.0

Spomin – 16 GB LPDDR5

Procesor – Zen 2, štirijedrni – 2.4 do 3.5 GHz

Shramba – 64 GB (Osnovni model), 256 GB (Srednji model) in 512 GB (Visoki model)

Grafika – AMD RDNA 2 z 8 CU, 1-1.6 GHz

Zaslon – 7 inčev diagonale, 1280 x 800, LCD 60HZ ali 4K oziroma 8K

Povezljivost – Bluetooth 5.0, Wi-Fi, USB-C

Baterija – 40 Wh litij-ionska baterija

Dimenzije – 298 mm x 117 mm x 49 mm

Teža – 669 gramov

Ustvarjalci so se odločili za 1200 x 800 zaslon s katerim bodo lahko uporabniki igrali kjerkoli bodo želeli. Še vedno pa je tu »le« 7 inčev oziroma 18 centimetrov diagonale zaslona, ki ne pomeni gromozanskega zaslona. Tisti, ki so igrali Sony PSP ali Nintendo Switch bodo kljub temu navdušeni. V osnovnih testih, ki so ugledali luč sveta, so bile preskušene številne igre – Horizon Zero Dawn, GTA V, Forza Horizon 5 in God of War. V poštev pride kratica fps (frames per second), kjer ni možno izbrati najboljše izbire 40 fps. Valve se je odločil, da bodo lahko uporabniki nastavili na 30-60fps, ki lahko pomeni odličen videz in hkratno shranjevanje baterije.


Ko že govorimo o bateriji Steam Decka je njena življenjska doba odvisna od številnih dejavnikov. Glavni dejavnik je predvsem igra, ki jo boste igrali na napravi. Zahtevne igre kot so Forza Horizon 5, Horizon Zero Dawn, God of War in GTA V bodo v načinu 30fps napravo izpraznile v 115-215 minutah. V načinu 60fps pa kar v uri oziroma uri in pol. Dolgo boste zdržali ob igranju nezahtevnih iger kot so OlliOlli World in FTL, kjer bo naprava vzdržala do 400 minut in več. Pri polnjenju pa je s pravim električnim tokom in polnilcem Steam Deck možno napolniti do 80 odstotkov v približno 100 minutah.


Napravo Steam Deck je možno povezati in uporabljati kot računalnikMnenja in ocene

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!

ZAKAJ SE ODLOČITI ZA NAS?

Osebno smo vam na voljo vsak delovni dan v Ljubljani: Ulica Gledališča BTC 2, Hala 5, Tangram. V isti stavbi kot sta Muller in Big Bang.
Pred poslovalnico vam je na voljo brezplačen parkirni prostor. Na voljo veliko parkirnih mest.
Neomejena profesionalna pomoč po elektronski pošti ali telefonu, kjer prejmete preverjene informacije.