Trgovina LJ BTC odprta od ponedeljka do sobote 9:30 - 19:30
 

Alan Wake 2 Deluxe Edition + Alan Wake Remastered (XBOX SERIES X)

(0 ocen)
Zaloga: Prednaročilo

Prednaroči še danes in si zagotovi dobavo na dan izida.
69,00€
Cena: 69,00€
Express dostava!Vsa naročila za izdelke na zalogi oddana do 17.00 ure pošljemo še isti dan.
Možnosti plačila?Z gotovino ob prevzemu, z nakazilom na račun in s plačilnimi karticami (provizija).
Psihološka grozljivka, ki vas bo držala na trnih

Alan Wake 2 Deluxe Edition je nova izdaja izjemno pričakovane nadaljevanja originalne igre iz leta 2010. Gre za grozljivko z močnim poudarkom na pripovedi, ki prepleta elemente psihološkega trilerja in akcijskega preživetja. V tej igri spremljamo pisatelja Alana Wakea, ki se znajde v nočni mori in mora uporabiti svoje pisateljske veščine za preživetje. Igra je primerna za ljubitelje grozljivk in napetih pripovedi, medtem ko ni priporočljiva za mlajše igralce ali tiste, ki se hitro prestrašijo.

Saga Anderson in Alan Wake v osrčju groze

Zgodba v Alan Wake 2 se začne s predstavitvijo novega lika, FBI agentke Sage Anderson, ki jo pošljejo v Bright Falls, Washington, da bi raziskala serijo umorov. Medtem ko raziskuje zločine, hitro odkrijemo, da je mesto prežeto s skrivnostmi in temno preteklostjo, povezano z Alanom Wakeom, pisateljem, ki je bil ujet v temnem svetu že 13 let. Saga se spopada z lastnimi demoni in dvomi, medtem ko se poglablja v temačno resničnost, ki jo obdaja. Prisotnost Alana Wakea je občutena skozi celotno igro, čeprav se neposredno ne pojavi takoj, kar povečuje napetost in pričakovanje.

Impresivna grafika in zvočna podlaga

Ena najbolj impresivnih lastnosti Alan Wake 2 je njena grafična predstavitev. Igra uspešno ustvarja grozljivo vzdušje z uporabo temnih, neon osvetljenih mestnih ulic in gostih gozdov. Svetlobni efekti so ključnega pomena za igro, saj morate s svetilko osvetljevati sovražnike, da bi jih premagali. Zvočna podlaga je prav tako izjemna, z realističnimi zvoki okolja in napetimi glasbenimi vložki, ki še povečujejo občutek groze. Celotna predstavitev igre je skrbno oblikovana, da igralca popolnoma potopi v njen strašljivi svet.

Dolžina igre in večigralski način

Za dokončanje glavne zgodbe in stranskih nalog v Alan Wake 2 sem potrebovala približno 20 ur, kar je primerna dolžina za tovrstno igro. Deluxe izdaja prinaša dodatne vsebine, kot so razširitve Night Springs in Lake House, ki ponujajo dodatne ure igranja. Na voljo so tudi preobleke in predmeti iz izdaje Deluxe, kot so Nordic Shotgun preobleka za Sago, Crimson Windbreaker za Sago, Celebrity Suit za Alana, Parliament Shotgun preobleka za Alana in Lantern Charm za Sago. Vključena je tudi digitalna izdaja Alan Wake Remastered, ki jo prejmete kot darilo ob nakupu DLC z vavčerjem. Na žalost igra nima večigralskega načina, kar bi bilo zanimivo za raziskovanje tega strašljivega sveta s prijatelji.

Primerjava z drugimi grozljivkami

Alan Wake 2 sem primerjala z drugimi grozljivkami, kot so Resident Evil Village in Silent Hill. Medtem ko Resident Evil Village ponuja bolj akcijsko usmerjeno igranje z večjim poudarkom na preživetju, Alan Wake 2 daje prednost pripovedi in raziskovanju. Silent Hill je znan po svoji psihološki grozi, ki se odraža tudi v Alan Wake 2, vendar z bolj literarno obarvano zgodbo. V primerjavi z obema, Alan Wake 2 izstopa zaradi svoje edinstvene uporabe svetlobe in teme kot glavnega mehanizma v igri ter močne pripovedi, ki vas ves čas drži na trnih.

Osebna izkušnja z Alan Wake 2 Deluxe Edition

Igranje Alan Wake 2 je bilo zame nepozabno doživetje. Ena izmed najbolj impresivnih stvari je bila, kako igra odlično prenaša občutke strahu in negotovosti, s katerimi se pisatelji pogosto soočajo. Posebej zanimiva je bila uporaba mind place mehanike, kjer je Saga analizirala zbrane dokaze, kar je igralca dodatno povezalo z zgodbo. Razširitvi Night Springs in Lake House sta dodali novo dimenzijo igranja, preobleke in predmeti iz Deluxe izdaje pa so omogočili prilagajanje likov, kar je povečalo potopitveno izkušnjo. Zelo mi je bila všeč tudi vključitev Alan Wake Remastered, ki mi je omogočila, da ponovno doživim zgodbo iz prve igre. Vendar pa bi si želela, da bi bila borba nekoliko bolj uravnotežena, saj so nekatere bitke lahko precej frustrirajoče. Prav tako bi bila dobrodošla večja raznolikost sovražnikov. Kljub temu pa je Alan Wake 2 resnično izjemna igra, ki združuje odlično pripovedovanje z napeto akcijo in grozljivim vzdušjem. Zahvaljujem se Konzolku za zagotovitev te izjemne igre, ki mi je omogočila, da se poglobim v temno in fascinantno zgodbo Alana Wakea.

Mnenja in ocene

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!

ZAKAJ SE ODLOČITI ZA NAS?

Osebno smo vam na voljo vsak delovni dan v Ljubljani: Ulica Gledališča BTC 2, Hala 5, Tangram. V isti stavbi kot sta Muller in Big Bang.
Pred poslovalnico vam je na voljo brezplačen parkirni prostor. Na voljo veliko parkirnih mest.
Neomejena profesionalna pomoč po elektronski pošti ali telefonu, kjer prejmete preverjene informacije.