Koronavirus - izredni ukrepi

Pozdravljeni,


Najprej naj vam zaželimo veliko zdravja.


V trenutnih razmerah je v našem fokusu v prvi vrsti zdravje in dobro počutje naših zaposlenih, vas - naših pošiljateljev in prejemnikov paketov. Zato smo sprejeli nekaj nujnih ukrepov za dostavo v izrednih razmerah. Ob tem potrebujemo vašo podporo.


Prosimo vas, da upoštevate sledeči način prevzema paketov v času izrednih razmer.


  • Prevzem oz. primopredaja paketov poteka izključno na prostem. GLS kurirji oz. Poštarji ne bodo vstopali v vaše pisarne, skladišča in druge prostore. Predaja naj poteka brez kontaktov z varnostno razdaljo 1,5 metra.
  • Dostava paketov bo potekala na prostem in brez kontaktov z upoštevano razdaljo 1,5 metra.
  • Prosimo, če se lahko v čim večjem številu odločite za plačilo direktno nam (s plačilom po predračunu ali s plačilnimi karticami), da zmanjšamo število stikov ob plačilu po povzetju. 
  • Prosimo, če se lahko v čim večjem številu odločite za dostavo na dogovorjeno mesto ali za dostavo v GLS Paketomat oz. na Pošto. Dostava na dogovorjeno mesto pomeni, da prejemnik ne podpiše prevzema in da lahko kurir oz. poštar pusti paket npr. pred vrati, na terasi, za ograjo, ipd.. GLS Paketomati omogočajo brezkontaktni prevzem paketa na 70-ih lokacijah po vsej Sloveniji.
  • GLS kurirji oz. Poštarji ne bodo vstopali v zaprte prostore ob dostavi paketa. Prejemnik paketa naj prevzame paket zunaj.
  • Če paketa ne bo možno dostaviti niti brezkontakno na naslovu niti preko GLS Paketomata oz. Pošte, se bo paket takoj vrnil k pošiljatelju.

Še naprej natančno spremljamo situacijo in vas bomo sproti obveščali o naših ukrepih. Vsem svetujemo, naj sprejmejo previdnostne ukrepe za zmanjšanje tveganja za okužbo.


Vsem nam želim veliko zdravja ter hitro okrevanje.


Konzolko.si